LIVE TEXT. Apple a lansat iPhone X, cel mai revoluţionar iPhone de până acum. Cum arată noile iPhone-uri, X, 8 şi 8 Plus. Imagini în premieră, direct de la cel mai mare eveniment Hi-Tech

Autor: Ştefan Stan 12.09.2017

Apple a lansat alături de iPhone 8 şi noul iPhone X. Noul telefon va avea un display Super-retina, cu o rezulţie mai bună decât orice alt iPhone de până acum. Ecranul va fi OLED, în loc de IPS ca până acum. 

Noul telefon se va putea debloca folosind tehnologia de recunoaştere facială. Apple susţine că telefonul se va putea debloca chiar şi în întuneric, folosind un sistem revoluţionar de camere montate pe faţa telefonului. 

Apple spune că Face ID - noul sistem - nu va putea fi spart folosind imagini, ci va folosi o matrice a feţei utilizatorului. Potritiv Apple, noul sistem ar trebui să funcţioneze indiferent de schimbările de look pe care le face posesorul, sistemul ”învăţând” matricea feţei utilizatorului. 


Apple a dezvăluit noul iPhone 8, care arată aproape identic cu iPhone 7 şi 7 Plus, în ciuda aşteptărilor unui design revoluţionar pe noile telefoane. 

Noul iPhone este construit în totalitate din sticlă. iPhone 8 are un ecran Retina HD şi vine în două variante, la fel ca iPhone-urile de până acum: 4,7 inci şi 5,5 inci. 

iPhone 8 are un nou chip A11 bionic, cu 70% mai rapid decât A10 4 core şi cu 25% mai rapid decât A10 2 core. 

Noul iPhone va avea Wireless Charging  - încărcare wireless. 

iPhone 8 şi 8 Plus vor avea suport pentru aplicaţii de Realitate Augmentată. 

Preţul va porni de la 699 de dolari pentru iPhone 8 şi de la 799 de dolari pentru iPhone 8 Plus. 


Apple a introdus şi Apple TV 4K, şi au introdus funcţia de HRD - High Dynamic Range. 


Apple Watch a crescut trimestrul trecut cu 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Apple Watch este în prezent cel mai folosit ceas din lume, urmat pe locul doi de Rollex. Potrivit Apple, 97% dintre clienţii Apple Watch sunt mulţumiţi de produs. 

Apple vrea să revoluţioneze studiul bătăilor inimii, prin aplicaţia Heart Rate. Potrivit gigantului american, un program realizat în partenerait cu Stanford Medicine ar putea ajuta la diagnosticarea aritmiei cardiace, prin intermedeul senzorului incorporat în ceasul Apple. 

Potrivit Apple, noul Apple Watch va avea semnal celular, va avea un procesor cu 70% mai rapid. Noul Apple Watch se va vinde în două variante: cu semnal celular şi fără. Prima variantă va costa 399 de dolari, în timp ce a doua va costa 329 de dolari. În Europa, cel mai probabil preţul va fi convertit în euro. 


Apple lansează în câteva minute cel mai aşteptat telefon al anului, precum şi o nouă serie de device-uri şi software, în cel mai aşteptat eveniment hi-tech al anului. 

Noul iPhone, una dintre cele mai importante lansări ale anului şi o premieră pentru Apple, va fi numit iPhone X, potrivit unor documente care şi-au făcut apariţia în spaţiul public, citate de Bloomberg.

Potrivit documentelor, care conţin şi părţi din soft-ul sistemului de operare, arată că noile telefoane de la Apple vor fi numite iPhone 8, iPhone 8 Plus şi iPhone X.

Noul iPhone 8 şi iPhone 8 Plus sunt succesoarele modelelor curente ale iPhone, în timp ce iPhone X este versiunea premium, cu un nou design, un ecran mai clar OLED, camere mult îmbunătăţite şi un scanner 3D pentru recunoaştere facială şi deblocarea dispozitivului.  

X-ul din numele iPhone-ului ar putea fi o referinţă a faptului că este o ediţie aniversară de 10 ani. iPhone 8 şi 8 Plus vor avea un aspect similiar cu iPhone 7 şi 7 Plus, dar vor include procesoare mai rapide. Noile device-uri vor fi lansate marţi , 12 septembrie. 

 

Gigantul american Apple va lansa astăzi a opta generaţie a iPhone-ului, smartphone-ul care a revoluţionat industria de telefoane mobile în urmă cu zece ani, în cadrul unui eveniment care va avea loc în noul campus al companiei, scrie Bloomberg.

 
Tim Cook, CEO-ul Apple, va urca astăzi pe scena amfiteatrului denumit în memoria fondatorului Steve Jobs din noul sediu, evenimentul marcând un nou capitol pentru cea mai valoroasă companie de tehnologie din lume. Pentru prima dată, Apple va lansa trei smartphone-uri, unul dintre acestea fiind un model premium care va costa cu mult peste celelalte două modele din gamă şi poate chiar mai mult şi decât restul smartphone-urilor de pe piaţă. Noile smartphone-uri Apple nu vor fi o atracţie doar pentru consumatori, ci şi pentru investitori. Dispozitivele iPhone generează două treimi din vânzările Apple, fiind astfel critice pentru companie. 

Noile modele iPhone se vor lansa exact în perioada de vârf de vânzări – ultimul trimestru al anului, lansarea putând contribui şi la creşterea vânzărilor celorlalte produse Apple. Întregul business al Apple se bazează pe iPhone-uri – acestea sunt utilizate pentru a controla decodorul Apple TV şi boxa HomePod care urmează să fie lansată, şi sunt interconectate şi cu ceasurile inteligente Apple Watch, precum şi cu tabletele iPad şi laptopurile Mac.

Compania americană are de asemenea în plan să lanseze o nouă versiune a ceasului inteligent Apple Watch care se va putea conecta la reţele de internet wireless, precum şi o variantă îmbunătăţită pentru set-top box-ul Apple TV.