Duster Pick-up rămâne doar în faza de idee în Europa. Renault păstrează caroseria doar pentru America de Sud

Autor: Bogdan Alecu 13.09.2017

Duster Pick-up nu va exista în Europa nici în cea de-a doua generaţie din cauza cerinţei scăzute pentru un astfel de model pe piaţa europeană. Vechea generaţie putea fi comandată în forma unui pick-up numai de către Petrom, care a compandat o flotă întreagă de maşini modificate de Romturingia la Câmpulung Muscel 

“Nu luăm în calcul pe termen scurt lansarea unui pick-up pe noul Duster în Europa. Acesta va exista numai în America de Sud sub forma lui Duster Oroch deoarece acolo este piaţă mare pentru aşa ceva, nu şi în Europa. Am încercat un pickup în Europa pe platforma vechiului Logan însă nu au existat volume mari”, a explicat Vicent Fournier, directorul programului Duster în cadrul Grupului Renault.

În ceea ce priveşte noul Duster, directorul programului spune că întreg exteriorul a fost reproiectat, alături de întreg interiorul, de la planşa de bord la scaune şi materiale folosite. Pe de altă parte, partea mecanică a rămas în mare parte similară cu cea de la generaţia anterioară, în timp ce şasiul a fost întărit pentru o mai bună siguranţă, iar pentru un plus de confort a fost instalată o direcţie electrică în locul celei hidraulice, astfel încât volanul să fie mai uşor de manevrat.