Finanţările acordate populaţiei au depăşit de câteva trimestre pragul de semnal, însă nu am ajuns încă la pragul de alertă. BNR are în vedere limitarea gradului de îndatorare al populaţiei când va fi depăşit pragul de alertă

Autor: Claudia Medrega 15.09.2017

Florian Neagu, director adjunct Direcţia Stabilitate Financiară, BNR: „Creditarea populaţiei a ajuns la un nivel care preocupă atât din perspectiva vitezei, cât şi a volumului şi a gradului de îndatorare al debitorilor”



Creditarea populaţiei a ajuns la un nivel care preocupă atât din perspectiva vite­zei, cât şi a volumului şi a gradului de înda­to­rare al debitorilor. În aceste condiţii, dez­voltarea sustenabilă a sectorului bancar este po­­sibilă în special în direcţia finanţării com­pa­­niilor, a declarat Florian Neagu, direc­tor ad­junct la Direcţia Stabilitate Financiară din BNR. Finanţările acordate ppopulaţiei au depăşit de câteva trimestre pragul de semnal, însă nu am ajuns încă la pragul de alertă, a explicat Neagu. Pe lână viteză şi volumul cre­ditelor pentru populaţie îngrijorează şi gra­dul de îndatorare al debitorilor, mai ales în per­spectiva viitoarelor majorări ale dobânzilor.