Afacere de familie, predată următoarei generaţii. Farmacia Ardealul, un business de 54 mil. lei, va fi preluată de copiii antreprenorului care a înfiinţat compania

Ziarul Financiar 17.09.2017

Farmacia Ardealul, un business înfiinţat în urmă cu 25 de ani în Piatra Neamţ de către farmacistul Ilie Echim, va fi preluată de către copiii antre­prenorului, George Echim şi Anca Leureanu, care se implică deja de mai mulţi ani în dezvoltarea afacerii, într-un mediu în care vechile generaţii renunţă cu greu la businessul lor.

„Mi-au plăcut chestiunile care ţin de sănătate, iar opţiunea a fost legată şi de faptul că meseria de farmacist este o meserie liberală. Nu te legi de un spital, eşti doar tu. De câte ori mă duceam într-un spital, mă izbeam de toate lipsurile care nici acum nu sunt îndepărtate. La farmacie era ordine, curăţenie, disciplină, şi mi-a plăcut mai mult. Mă jucam cu pastilele în vacanţe, când mergeam în farmacie, mâncam vitamina C“, a spus George Echim pentru ZF. El a absolvit Facultatea de Farmacie la Târgu-Mureş în 2003, iar rezidenţiatul de trei ani l-a făcut la Spitalul Judeţean din Târgu-Mureş, după care, din 2007, s-a implicat com­plet în Farmacia Ardealul.