Puternicul ministru german de finanţe sare în apărarea Ungariei, respingând ideea blocării unor fonduri europene către Budapesta

Autor: Catalina Apostoiu 18.09.2017

Ministrul german de finanţe Wolfgang Schaeuble a avertizat împotriva impunerii de sancţiuni drastice împotriva Ungariei în pofida refuzului acestei ţări de a accepta refugiaţi în conformitate cu schema obligatorie de relocare a UE, scrie Politico.

UE ar trebui să facă eforturi pentru îmbunătăţirea, şi nu înrăutăţirea, relaţiilor cu ţările care se opun politicii sale privitoare la refugiaţi, a declarat Schaeuble. Acesta a respins ideea blocării fondurilor pentru Ungaria, spunând că UE trebuie să găsească „mixul potrivit de consecvenţă şi răbdare“. La începutul lunii, Curtea europeană de justiţie a respins contestaţia formulată de Ungaria şi Slovacia cu privire la politica UE de relocare a refugiaţilor.

De atunci, Budapesta a respins decizia curţii, stârnind consternare în Bruxelles şi unele capitale europene. Problema refugiaţilor care intră în Europa este delicată în Germania, mai ales acum când alegerile federale se apropie rapid.