România, locul 13 în topul celor mai mari producători de carne de porc din UE
România ocupă locul 13 în topul celor mai mari producători de carne de porc din UE, după ce anul trecut a sacrificat în abatoare peste 4 milioane de capete de porcine, acoperind astfel 1,5% din numărul total de sacrificări de porcine din UE, potrivit datelor Eurostat, o statistică care nu ia în calcul şi cele 2 milioane de porci sacrificaţi în gospodăriile populaţiei, potrivit specialiştilor din piaţă.
„Este o statistică artificială care a luat în calcul doar sacrificările «oficiale» ale porcilor proveniţi din fermele comerciale. Noi estimăm că sunt încă cel puţin 2 milioane de porci în gospodăriile populaţiei. La ţară, creşterea porcinelor reprezintă şi o sursă de venit. Oamenii îngraşă 2-3 porci pe an, unul îl ţin pentru ei, iar restul îi vând“, a declarat pentru ZF Ioan Ladoşi, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR).