Sergiu Oprescu, şeful bancherilor: Creşterea dobânzilor la lei, aflate până acum la minime istorice, va fi o provocare pentru bănci

Autor: Claudia Medrega 21.09.2017

Evoluţia dobânzilor, aflate până acum la minime istorice, este o provocare pentru bănci în perspectivă, alături de pregătirea pentru implementarea noilor standarde financiare internaţionale IFRS9 din 2018 şi testul de evaluare a calităţii activelor (AQR) care s-ar putea desfăşura anul viitor. 

Şi, în continuare, perspectivele sunt legate de încredere, ca atribut principal al pieţei financiare, susţine Sergiu Oprescu, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor şi CEO al Alpha Bank România.

„Privind în perspectivă, provocările care pot să apară la nivelul sistemului bancar sunt legate de evoluţia dobânzilor aflate astăzi la minime istorice, pregătirea pentru implementarea IFRS9 din 2018 şi testul AQR care s-ar putea desfăşura anul viitor. În continuare, perspectivele sunt legate de încredere, ca atribut principal al pieţei financiare. Suntem cu toţii responsabili de  menţinerea unui climat de încredere care, dacă este  afectat, poate să transforme instant o oportunitate într-un risc, mai ales că vorbim de stabilitatea financiară care este atât de necesară pentru echilibrul întregii economii“, a declarat şeful ARB pentru noua ediţie a Anuarului Financiar realizată de ZF.