Brandurile romaneşti iau locul celor străine. Farmacia Tei merge în locul Debenhams în mallul Plaza Romania

Autor: Georgiana Mihalache 24.09.2017

Farmacia Tei, afacerea controlată de antrepre­noarea Roxana Maftei, intră cu o farmacie şi un magazin Bebe Tei în Plaza Mall, în locul magazinului Debenhams, retailerul britanic de modă care a închis toate magazinele pe care le avea în Romania la începutul lui 2017. 

Pe site-ul farmaciei au apărut deja anunţuri de angajare pentru posturi de farmacist şi asistent de farmacie. Roxana Maftei a spus pentru ZF că cifra de afaceri în primele şase luni din 2017 pentru Farmacia Tei a fost de 141 de milioa­ne de lei, iar la finalul acestui an se va vedea creşterea în urma strategiei de extindere a retailerului farmaceutic prezent în piaţă cu încă o farmacie în cartierul Dristor, o farmacie în bulevardul Tei şi un magazine Bebe Tei în centrul comercial Sun Plaza.

Businessul Farmacia Tei a ajuns anul trecut la venituri de 162 mil. lei, un avans de 36% faţă de 2015, cu un profit de 6,2 milioane de lei. Bebe Tei, un business desprins din Farmacia Tei care vinde produse pentru copii, a raportat o cifră de afaceri de 117 milioane de lei anul trecut, faţă de 50 de milioane de lei în 2015. Centrul comercial Plaza este deţinut de dezvoltatorul imobiliar turc Anchor Group, care mai controlează şi Bucureşti Mall.