Topul domeniilor din care pleacă cei mai mulţi angajaţi: „În retail sunt în general angajaţi care au un program de lucru extrem de intens, în ture, pot lucra şi sâmbăta şi duminica, iar salariul este re­dus, destul de apropiat de nivelul salariului mi­nim pe economie"

Autor: Adelina Mihai 25.09.2017
♦ Salariile mici şi ritmul intens de muncă sunt principalele motive pentru care angajaţii din retail îşi dau demisia.


Retailul a rămas şi anul acesta sectorul cu cea mai mare fluc­­tuaţie de personal din rân­dul companiilor private, astfel că 38% dintre angajaţii din acest do­meniu îşi părăsesc în fiecare an anga­ja­to­rul, potrivit studiului salarial realizat de com­pania de consultanţă Korn Ferry Hay Group. De altfel, nivelul fluctuaţiei de per­sonal în acest sector în 2017 este în uşoară creş­tere faţă de anul anterior, când era de 36%.

„În retail sunt în general angajaţi care au o calificare redusă şi un program de lucru extrem de intens, în ture, pot lucra şi sâmbăta şi duminica. În plus, nivelul salarial este re­dus, destul de apropiat de nivelul salariului mi­nim pe economie. Uzura pe job foarte mare, percepţia negativă a salariaţilor faţă de sa­lariul oferit şi diferitele beneficii care nu sunt suficient de motivante conduc la o fluc­tuaţie de personal foarte mare”, a spus Ra­­lu­ca Pârvu, business manager la firma de con­­sul­­tanţă în management şi resurse umane BPI Group. În plus, a mai spus ea, deficitul de personal de pe piaţa muncii a determinat angajatorii din retail să aducă personal de la zeci sau chiar sute de kilometri distanţă, de aceea oamenii îşi dau demisia dacă găsesc o oportunitate mai bună în apropiere de casă, aleg să plece în străinătate sau să muncească în propria gospodărie.