Un producător agricol din Mureş vinde brânzeturi marca Manufactura de Brânză de 4.500 euro lunar

Autor: Roana Rotaru 26.09.2017
„Din februarie şi până la sfârşitul lunii decembrie sunt aproape săptămânal la târguri“.
 
Fermierul Istvan Varga (35 ani), din localitatea Cund, judeţul Mureş, a renunţat la meseria de pedagog şi a început pro­duc­ţia de brân­ză maturată el­veţiană al­pi­nă, valori­fi­când astfel su­pe­rior produc­ţia de lapte din gospodăria familiei, ta­tăl său, Ştefan Varga, având 20 de vaci de lapte şi 50 de hectare de teren agricol în judeţul Mureş.
 
„Dacă predai laptele proce­sato­rului în fiecare lună, ai avan­tajul că nu mai trebuie să îţi baţi capul cu valorificarea, însă eşti dependent de acel pro­ducător care îţi oferă un preţ de abia acoperi costurile de pro­ducţie. Dacă îl valorifici tu su­pe­rior, rişti să produci ce nu vrea pia­ţa, la un preţ pe care nu-l ac­ceptă piaţa şi să rămâi cu marfa. Noi reuşim să vindem cam tot ce producem“, a declarat pentru ZF Istvan Varga, care a făcut mai multe cursuri de specia­lizare în meseria de tehnician în prelucrarea laptelui.