Grupul mexican Sigma ia un credit de la BCR şi BRD de 23 mil. euro pentru dezvoltarea producătorului de mezeluri Caroli. Banii vor fi folosiţi pentru extinderea facilităţilor de producţie, achiziţia de echipamente noi şi capital de lucru

Autor: Mădălina Panaete 26.09.2017

Caroli Foods Group, compa­nie preluată recent de grupul mexican Sig­ma Alimentos, ia un credit sindicali­zat de 23 de milioane de euro de la BCR şi BRD.

Banii vor fi folosiţi în special pentru extinderea facilităţilor de producţie ale companiei şi achiziţia de noi echipamen­te, inclusiv pentru finanţarea capitalului de lucru. Cele două bănci au fost asistate de către avocaţii casei de avocatură NNDKP.

„2017 este un an istoric pentru Caroli Foods Group datorită preluării companiei de către Sigma Alimentos, unul dintre liderii mondiali de carne carne preparată şi conservată. Aceas­tă schimbare la nivel de acţionariat garantează faptul că noi, Caroli Foods Group, vom continua să investim în brandurile noastre, în tehnologie şi în inovaţie“, a declarat Khaled el Solh, CEO al Caroli Foods Group, com­panie cu afaceri de 430 de milioa­ne de lei (95 mil. euro) anul trecut. Khaled el Solh, care a fost şi acţionar al companiei, va rămâne la condu­cerea companiei chiar şi după parafarea tranzacţiei, a cărei valoare nu a fost comunicată.