Cum se împart câştigurile la Siveco: soţul Irinei Socol pierde cota de alocare record de 90% din profitul companiei de IT

Autor: Adrian Seceleanu 26.09.2017

Alexandru Rădăşanu, vicepreşedinte pentru cercetare şi dezvoltare şi cofondator alături de soţia sa Irina Socol al furnizorului de soft şi servicii de IT Siveco România, a pierdut cota - record de participare la profitul companiei de 90%, revenind la o alocare de aproximativ 28%, egală cu pachetul de acţiuni deţinut, conform unei decizii a adunării generale a acţionarilor luată în luna iulie şi publicată recent în Monitorul Oficial.

„Se aprobă prin prezenta modificarea cotelor acţionarilor de participare la profitul şi pierderile societăţii, după cum urmează: Siveco Netherlands - 63,7066%, Alexandru-Mihail Rădăşanu - 28,2841%”, conform deciziei AGA din data de 25 iu­lie 2017.  Siveco, unul dintre cei mai mari producători locali de software de pe piaţa locală, le-a distribuit acţionarilor dividende de 22,7 mil. lei pentru perioada 2010-2015, cel mai mare beneficiar fiind Alexandru Rădăşanu - vicepreşedinte şi cofondator al companiei (19,6 mil. lei).

După el, mai beneficiază Florin Ilia - director general al companiei (1,1 mil. lei) - şi Doina Binig - vicepreşedinte pentru strategie (0,1 mil. lei), conform unui document publicat de firmă în Monitorul Oficial. Siveco a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 150 mil. lei (33,4 mil. euro), în scădere cu 32,6% faţă de anul anterior, conform datelor raportate de companie la Ministerul Finanţelor Publice.