Surpriză: Grupul de asigurări italian Generali are 4.500 de hectare de teren în Timiş şi business de peste 22 mil. lei în agricultură

Autor: Roana Rotaru 26.09.2017

Grupul italian Generali, care deţine o companie în top 10 pe piaţa asigurărilor în România, rulează anual peste 22 de milioane de lei în agricultura locală prin intermediul a două companii - Genagricola România din judeţul Timiş şi Vignadoro din judeţul Arad.

Potrivit unui studiu realizat de Parlamentul European în 2015, grupul italian deţinea atunci 4.500 de hectare în Timiş.

„Terenurile respective aparţin de compania Genagricola România, care face parte din grupul Generali. Nu există legătură între Generali România şi Genagricola decât că aparţinem de acelaşi grup“, a declarat pentru ZF Mihai Cracea, specialistul în relaţii publice al Generali, care ocupă locul opt în topul celor mai mari companii de asigurări din România.

Genagricola România, cu sediul în Sânnicolau Mare, deţinută de Genagricola Generali Agricoltura, a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de circa 20,5 mil. lei din cultivarea cerealelor, potrivit datelor publice. Compania a înregistrat un profit net de 2,7 mil. lei, rezultate obţinute cu ajutorul a 64 de salariaţi. Subsidiara grupului Generali are o capacitate de depozitare a cerelelor de 22.000 de tone, din care 16.000 de tone în  magazii şi 6.000 în silozuri.