Rareş Stanciu a fost numit director general interimar al Poştei Române

Autori: Anca Olteanu , Mediafax 26.09.2017

Pe data de 24 septembrie 2017 a expirat mandatul de director general interimar al lui Andrei Stănescu, au declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii Poştei Române.

Stănescu s-a întors la funcţia de director executiv al Direcţiei Executive Juridice, Control şi Resurse Umane, post pe care îl ocupă din februarie 2013, potrivit CV-ului publicat.

„Conform hotărârii Consiliului de Administraţie al Poştei Române din data de 20 septembrie, începând cu data de 25 septembrie 2017, Rareş Stanciu este numit director general interimar, pe o perioadă de patru luni sau până la ocuparea funcţiei, în baza procesului de recrutare care se află în derulare”, au precizat reprezentanţii companiei.

Procedura de recrutare şi selecţie a directorului general al Poştei Române a fost atribuită unei firme de recrutare, conform prevederilor OUG 109/2011 privind ordonanţa corporativă a întreprinderilor.

„În foarte scurt timp, Poşta Română va avea un director general plin”, au menţionat reprezentanţii companiei.

Ministrul Comunicaţiilor, Lucian Şova, a cerut, pe 11 septembrie, demisia membrilor Consiliului de Administraţie al Poştei Române şi a directorului general interimar, Andrei Stănescu, „din cauza managementului defectuos din ultimul an".

Andrei Stănescu, a declarat pe 11 septembrie, că nu ştie de ce ministrul Şova îi cere demisia cu zece zile înainte să-i expire mandatul, că nu îşi dă demisia şi că îşi va depune candidatura pentru postul de director general.