Tranzacţie uriaşă pe piaţa de tehnologie: Gigantul american Apple şi un fond de private equity cumpără de la Toshiba business-ul de cipuri, într-un deal de 19 miliarde de dolari

Autor: Alex Ciutacu 28.09.2017

Conducerea gigantului Toshiba a hotărât să vândă compania Nand, care se ocupă de segmentul producţie cipuri, pentru 18.9 miliarde de dolari, unui consorţiu care include fondul de private equity Bain Capital şi Apple, potrivit Business Insider.

Cel puţin 3 miliarde de dolari provin dinspre Apple, în timp ce Dell, Seagate, Kingston şi producătorul de cipuri SK Hynix vor participa cu sume mai mici.

Apple foloseşte Toshiba flash memory în iPhone-uri şi iPod-uri. Intrând în business-ul cipurilor de momorie prin Bain Capital, Apple ar putea avea parte de o sursă de cipuri mai sigură şi nu ar mai fi nevoită să se bazeze pe rivalul Samsung, analizează Bloomberg.

Toshiba trebuie să vândă compania de cipuri pentru a putea acoperi costurile noului business nuclear din Statele Unite. A resimţit presiune să vândă din partea celor mai mari creditori ai lor, un trio de bănci japoneze, potrivit Financial Times.