Familia Fiterman din Iaşi face 200 mil. lei din industria farma. Cel mai nou pariu al familiei de antreprenori din Iaşi este un restaurant cu vânzări de 6,8 mil. lei

Autor: Georgiana Mihalache 03.10.2017

Cel mai nou pariu al familiei de antreprenori din Iaşi este un restaurant cu vânzări de 6,8 mil. lei.



Familia Fiterman, una din cele mai bogate din  zona Moldovei, a ajuns la un business cumulat de peste 200 de milioane de lei (43 mil. euro) din producţia de medicamente şi servicii medicale, iar din 2013 a achiziţionat şi un hotel-restaurant din Iaşi, Little Texas, aflat la patru kilometri de aeroport.

Little Texas Iaşi a fost deţinut de Little Jeri Anstrong (63 de ani), un ame­rican care a înfiinţat businessul în 1997 şi care, conform presei locale, a vân­dut businessul către familia Fiterman în 2013. Din datele de la Finanţe, resta­uran­tul cu specific american din Iaşi a în­re­gistrat un declin al veniturilor după criză, iar în anul vânzării, în 2013, a avut afaceri de 2,9 mil. lei, în scădere cu 6%. După preluare, familia Fiterman a dus businessul la creş­teri de 24%. Anul trecut compania a ra­portat afaceri de 6,8 mil. lei, în creştere cu 30%, fiind şi primul an în care profitul a depăşit un milion de lei, cu 75 de angajaţi.