Ieşit din insolvenţă, lanţul Fornetti a făcut un profit de 18 mil. lei din minipateuri şi produse de patiserie

Autor: Mădălina Panaete 02.10.2017

Fornetti România, companie care deţine cel mai extins lanţ de patiserii de pe plan local, a avut anul trecut o cifră de afaceri de aproape 163 de milioane de lei (36 mil. euro), în creştere cu 22% faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe. Acesta este cel mai bun rezultat din istoria companiei pe plan local.

Profitul companiei, care a ieşit în 2015 din insolvenţă, s-a situat la 18 mi­lioane de lei, câştigurile societăţii majo­rân­du-se cu 58% faţă de anul 2015.

Creşte­rea businessului producătoru­lui vine în contextul în care compania a in­trat în vara lui 2015 în portofoliul Aryzta AG, care este al treilea cel mai ma­re producător de panificaţie con­ge­lată la nivel mondial, cu afaceri de circa 5 mld. euro anual. Oficialii grupului Aryzta spu­neau la momentul preluării grupului For­netti că doresc să extindă businessul de la nivel regional la nivel euro­pean. De altfel, Balthas Klein, CEO-ul  gru­pu­lui Fornetti, cu sediul în Ungaria, a anun­ţat recent că furnizorul intenţio­nea­ză să-şi extindă reţeaua din străină­ta­te cu cel puţin 100 de unităţi de retail şi fran­cize în anul de afaceri care a început pe 1 august.