Un antreprenor din Slobozia trimite la export 99% din producţia de structuri metalice

Autor: Mădălina Dediu Panaete 02.10.2017

Compania Orion din Slobozia (jud. Ialomiţa), deţinută de familia Pop, exportă 99% din producţia fabricii de structuri metalice pentru industria telecom şi stâlpi pentru liniile de înaltă tensiune.

„Pilonii noştri au ajuns în Haiti, Republica Domi­ni­cană, Oman, Myanmar, în 24 de ţări din Africa, iar în Europa exportăm în ţări precum Ma­rea Britanie, Fran­ţa, Bulgaria, Fin­lan­da, Islanda, Ita­lia sau Polonia. Avem de lucru şi avem continui­ta­te în activitate“, a de­cla­rat pentru ZF Du­mitru Pop, ac­ţio­nar majoritar al com­paniei Orion, care are 167 de angajaţi.

Compania Orion SRL a avut anul trecut afa­ceri de 50,8 mil. lei (11 mil. euro), conform datelor de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Compania a activat iniţial ca integrator de reţele de ca­blu şi televi­ziune, a lucrat la dezvol­ta­rea unor reţele pre­cum Mobil Rom (Orange de astăzi), Voxtel (Orange Republica Moldova) sau Cosmorom ( Cosmote), iar ulterior s-a concentrat pe realizarea de structuri metalice.

„Noi nu am simţit criza, chiar ne-am dezvoltat în această perioadă şi vom continua extinderea. Avem un program de dezvoltare în continuare pe termen mediu.“