Arctic pregăteşte 56 de elevi de la un liceu tehnologic din Târgovişte pentru viitoarea fabrică a companiei din localitatea Ulmi

Autor: Roxana Rosu 02.10.2017

Producătorul de electrocasnice Arctic a încheiat un parteneriat cu Liceul Tehnologic „Nicolae Ciorănescu” şi Primăria Municipiului Târgovişte pentru susţinerea primelor clase în regim de învăţământ profesional dual din judeţul Dâmboviţa, programul implicând iniţial 56 de elevi, care vor fi  familiarizaţi cu operarea echipamentelor tehnologice inteligente specifice industriei 4.0.

Arctic îşi propune să se implice în formarea profesională a elevilor atât pe parcursul celor trei ani de studii, cât şi după absolvire.

La finalul stagiului de pregătire, absolvenţii vor avea prioritate la angajare în noua fabrică de maşini de spălat rufe Arctic din localitatea Ulmi.

Pe lângă cunoştinţele teoretice şi practice, Arctic oferă elevilor din cele două clase burse lunare, în valoare de 300 lei, şi burse de merit în funcţie de performanţele şcolare, în valoare de 600 de lei, precum şi alte forme de sprijin material.

De asemenea, pe perioada celor trei ani, elevii vor efectua de stagii de practică în cadrul fabricilor Arctic din Găeşti şi Ulmi. Pe întreaga perioadă a practicii, Arctic le va asigura elevilor participanţi transportul către şi de la fabrică, dar şi masa de prânz. La finalul celor trei ani, elevii beneficiari vor obţine calificarea de operatori la maşini cu comandă numerică sau electronişti pentru aparate şi echipamente.

“Pentru Arctic, investiţia în pregătirea profesională a tinerei generaţii este o componentă importantă a strategiei de implicare în dezvoltarea sustenabilă a comunităţii locale. Programul de învăţământ dual reprezintă o sursă valoroasă de tehnicieni bine pregătiţi, familiarizaţi cu cerinţele unei unităţi de producţie moderne şi cu operarea echipamentelor cu tehnologii de ultimă oră.”, a declarat Nihat Bayiz, Director General Arctic.

Arctic este una dintre cele mai importante companii din România, cu peste 3.600 angajaţi, inclusiv subcontractori, şi o cifră de afaceri în 2016 de 2 miliarde de lei. În prezent, 87% din producţia totală Arctic este exportată în peste 70 de ţări.

În anul 2017, Arctic a demarat lucrările de construcţie pentru o nouă fabrică de maşini de spălat rufe, care va fi amplasată în localitatea Ulmi, judeţul Dâmboviţa. Noua investiţie este una de tip Greenfield şi va fi prima unitate de producţie din grupul Arçelik construită conform standardelor conceptului digital de Industrie 4.0.