Casa Albă respinge orice discuţie cu regimul din Coreea de Nord în privinţa problemei nucleare

Autori: Andrei Ionascu , Mediafax 03.10.2017

"Am fost foarte clari că acum nu este momentul pentru discuţii. Singurele conversaţii care au avut loc sau care ar putea să aibă loc sunt pentru a aduce înapoi americanii care au fost reţinuţi acolo. Dincolo de acest lucru, la ora actuală nu vor mai exista discuţii cu Coreea de Nord", a spus Sarah Sanders, purtător de cuvânt al Casei Albe.

Trei cetăţeni americani sunt în prezent arestaţi în Coreea de Nord, toţi având şi cetăţenie sud-coreeană. Kim Hak-Song şi Kim Sang-Dok au fost reţinuţi la începutul acestui an, iar Kim Dong-Chul a fost arestat în octombrie 2015 şi condamnat la 10 ani de muncă silnică, în baza unor acuzaţii de spionaj şi subminare.

Sâmbătă, secretarul de stat al SUA, Rex Tillerson, a declarat că Statele Unite au comunicat direct cu Coreea de Nord cu privire la programele sale nucleare şi de rachete balistice, însă Phenianul nu a manifestat niciun interes pentru dialog.

Duminică, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a precizat, prin intermediul contului de Twitter, că Rex Tillerson îşi pierde timpul încercând să negocieze cu "micul om rachetă" privind denuclearizarea Peninsulei Coreene.