Statistici cutremurătoare ies la iveală în SUA după masacrul din Las Vegas: De două ori mai mulţi americani mor din cauza atacurilor armate decât din cauza accidentelor rutiere

Autor: Alex Ciutacu 03.10.2017

Peste 11.000 de oameni mor în fiecare an în Statele Unite în cadrul atacurilor cu arme de foc, ceea ce generează un raport de 1 din 370 de americani, în timp ce 1 la 536 de oameni mor în timp ce conduc o maşină, o dubă sau un camion, arată statisticile formulate în 2017 de către Consiliul pentru Siguranţa Naţională şi Centrul Naţional de Statistică pentru Sănătate, potrivit Business Insider.

Statisticile sunt îngrijorătoare în ceea ce priveşte controlul armelor de foc în Statele Unite, astfel încât o persoană din 370 este victima unui atac cu arme de foc, faţă de raportul referitor la decesul în urma unui accident rutier care este de 1 la 536 de persoane.

De asemenea, o persoană din 6.904 este victima unei împuşcături accidentale în timp ce doar una din 9.820 de persoane moare într-un accident aviatic.

Printre principalele cauze care duc la deces în Statele Unite se află bolile cardiace şi cancerul, raportul fiind devastator – una din şapte persoane – în timp ce alte cauze precum sinuciderea – 1 din 95 – şi crima – 1 din 256 – reprezintă alte cauze care în mod obişnuit nu ar trebui să se regăsească în atât de multe cazuri.

Un atac armat devine un atac armat de masă dacă implică mai mult de patru victime, iar statisticile arată că o persoană din 15.325 cade victimă în fiecare an unei astfel de înconjurări, potrivit Arhivei Violenţei Armate.

Aceste măsurători sugerează că americanii sunt mai predispuşi la moartea prin violenţă armată decât prin înec, incendiu, asfixiere, înjunghiere, accidente aviatice, atac din partea unui animal şi catastrofe naturale, la un loc.

Statisticile lovesc în plin după masacrul din Las Vegas în cadrul căruia 59 de oameni au murit iar peste 525 au fost răniţi. Situaţia a fost provocată de o singură persoană, Stephen Paddock, în vârstă de 64 de ani, în a cărui cameră de hotel de la etajul 32 din Mandalay Bay Resort autorităţile au descoperit 23 de arme.