Transporturile se pregătesc să treacă de borna de 800 km de autostradă: 65 km vor fi deschişi circulaţiei până la finalul anului

Autor: Bogdan Alecu 04.10.2017

♦ La finalul anului, România ar trebui să ajungă la un total de 811 km de autostradă după ce vor fi finalizaţi 65 km de drum rapid în următoarele două luni, potrivit datelor Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii.



Pe lista noilor tronsoane ce ar fi gata în acest an ar fi 15 km din locul 2 Lugoj-Deva, loturile 3 şi 4 din A10 Sebeş- Turda şi lotul 4 din A1 Lugoj Deva. Astfel, până la finalul anului se va putea merge pe autostradă de la Aiud la Cluj, scurtând timpul de mers între Sebeş şi Cluj, în timp ce pe A1 deja se va putea merge şi mai mult pe autostradă de la Sibiu spre Timişoara, Arad şi mai departe către Budapesta şi Viena.

Pe de altă parte, la începutul anului compania de drumuri anunţa că în acest an vor fi gata 90 km de autostradă, diferenţa de 25 km fiind reprezentată de lotul 3 din A1 Lugoj-Deva, unde s-au constatat probleme la calitatea lucrărilor, şi lucrările pe A3 între Centura Capitalei şi şos. Petricani, ciot de 3 km care ar fi trebuit finalizat încă din 2012 şi care poate anul viitor ar putea fi gata. Chiar şi aşa, Primăria Capitalei nu a demarat lucrările la lărgirea străzii Fabrica de Glucoză la două benzi pe sens, iar autostrada de trei benzi pe sens se va opri într-un drum blocat de maşini în cea mai aglomerată parte a Capitalei.