Retailerul german Peek&Cloppenburg inaugurează în AFI Cotroceni cea mai mare unitate din ţară

Autor: Cristina Bellu 04.10.2017

Grupul german Peek & Cloppenburg deschide în AFI Cotroceni cel de-al patrulea magazin din Capitală, având o suprafaţă totală de 5.200 metri pătraţi dispusă pe două etaje, acesta fiind cel mai mare spaţiu din ţară al brandului.

Anul trecut, retailerul care se adresează clienţilor cu venituri peste medie, a înregistrat afaceri de aproape 210 mil. lei, în creştere cu circa 25% faţă de 2015. 

De la intrarea pe piaţa locală, în 2008, Peek & Cloppenburg şi-a majorat constant afacerile cu câte două cifre în fiecare an (cu valori cuprinse între 14% şi aproape 44%), iar cea mai mare creştere a veniturilor a venit în 2012, an în care a deschis al doilea magazin din România.

Acum, nemţii au ajuns la cinci unităţi, patru în Bucureşti – Băneasa Shopping City, Promenada Mall, Mega Mall şi AFI Cotroceni – şi una în Constanţa.

La nivel european, brandul are peste 100 de magazine pe piaţa-mamă şi în Austria şi în Europa Centrală şi de Est. Magazinele brandului sunt multibrand şi găzduiesc până la 500 de branduri printre care Hugo Boss, Michael Kors, Armani Jeans, Levis, Guess, Diesel şi G-Star Raw. Acestea vând atât produse pentru femei, cât şi pentru bărbaţi şi copii.