(P) VIAVI Solutions va deschide un Centru de Excelenţă R&D în Bucureşti

Autor: Publicitate 05.10.2017

Compania VIAVI Solutions, cunoscută anterior ca JDS Uniphase (JDSU), este lider global în domeniul activării reţelelor şi serviciilor, dar şi în cel al soluţiilor destinate securităţii şi performanţei optice.  Tehnologiile noastre contribuie la succesul multor clienţi: operatori importanţi de telefonie mobilă din întreaga lume, instituţii guvernamentale, operatori de reţele de tip enterprise, furnizori de aplicaţii, contractori care instalează fibră optică şi construiesc turnurile de comunicaţii care menţin lumea conectată.

Cu sediul central în San Jose, California, SUA, în inima Silicon Valley, istoria VIAVI în domeniul activării de reţele şi servicii datează încă de acum 100 de ani. Am înfiinţat această companie bazându-ne pe expertiza noastră în testarea cablurilor de cupru, iar acum contribuim la construcţia, monitorizarea şi optimizarea celor mai complexe reţele ale furnizorilor de servicii şi de tip enterprise.

„Am decis să ne extindem capabilităţile R&D prin înfiinţarea unui Centru de Excelenţă R&D în Bucureşti, România, centru care va menţine creşterea economică a companiei. Intenţionăm să deschidem noul nostru birou în primul trimestru calendaristic al anului 2018. Operaţiunile din Bucureşti vor ajuta la consolidarea capacităţilor noastre de a furniza soluţii de testare rapidă pentru clienţi din toate industriile şi zonele geografice”, a declarat Oleg Khaykin, Preşedinte şi CEO al VIAVI Solutions.

VIAVI va putea apela la un număr mare de ingineri software calificaţi, iar noul centru se va concentra pe dezvoltarea de tehnologii şi produse inovatoare pentru întreaga reţea de clienţi ai companiei.

“VIAVI a urmărit să înfiinţeze centre de dezvoltare exemplare, pe teritorii în care sunt prezenţi nenumăraţi specialişti, dar unde există şi infrastructura necesară pentru astfel de operaţiuni. Bucureştiul este un teritoriu cheie pentru inovaţia tehnologică, o sursă de înaltă competenţă profesională cu universităţi de prestigiu şi un potenţial de afaceri extrem de atractiv”, a adăugat Oleg Khaykin.

Expansiunea VIAVI în România reflectă cererea ridicată pentru tehnologiile companiei, inclusiv pentru serviciile de construcţie, instalare, monitorizare şi optimizare a reţelelor.

VIAVI a fost numit pentru al patrulea an la rând lider în Gartner® Magic Quadrant pentru soluţii NPMD şi recunoscut al şaselea an consecutiv de către Rost & Sullivan ca Lider Global în domeniul echipamentelor de testare a fibrei optice.  Printre clienţii VIAVI se numără: Ericsson, Huawei, Orange, Vodafone, AT&T Inc., Bharti Airtel, BT Openreach, Charter Communications, Comcast Corporation, Finisar, FLIR Systems, Integrated Device Technologies, KT, Lockheed Martin, Nokia Solutions and Networks, Oclaro, ST Microelectronics, TDC, Telstra şi Verizon Communications Inc.

Pentru a afla mai multe despre noile joburi disponibile în Bucureşti, vizitaţi www.viavisolutions.com/careers