VIDEO ZF Live. Marin Vidraşcu, director executiv Editura Litera: Zona de online a ajuns în premieră în acest an pe locul doi în vânzările de carte

Ziarul Financiar 07.10.2017

Online-ul a depăşit hipermarketurile în 2017 şi anul viitor ar putea devansa librăriile.Zona de online a ajuns în premieră în acest an pe locul doi în vânzările de carte, depăşind hipermarketurile, în timp ce librăriile îşi menţin supremaţia, poziţie pe care ar putea însă să o piardă anul viitor dacă ritmul de creştere al online-ului se menţine, a spus Marin Vidraşcu, director executive Editura Litera la emisiunea ZF Live.

„Principalele canale de vânzare pentru cărţi sunt librăriile, online-ul, hipermarketurile şi apoi vin alte tipuri de reţele (benzinării sau chioşcuri). E prima dată în acest an când online-ul urcă pe doi, depăşind hipermarketurile. Librăriile cresc anual cu 10-15%, iar online-ul are un ritm de 20-40%. Dacă menţine această rată, anul viitor ar putea depăşi librăriile. Sunt luni în care vânzările pe online le depăşesc pe cele din librării“.