Mihai Busuioc, validat pentru funcţia de preşedinte al Curţii de Conturi, în comisiile reunite

Autor: Cătălina Mănoiu 10.10.2017

Mihai Busuioc a declarat, marţi, în cadrul şedinţei în care a fost audiat de către comisiile parlamentare, că în cadrul Curţii de Conturi ar trebui înfiinţată o direcţie cu rol de îndrumare a autorităţilor publice.

"Cred că suntem cu toţii de acord că este absolut necesar să înfiinţăm o direcţie care să aibă rol de îndrumare a autorităţilor publice. Acest rol de îndrumare a existat şi înainte, prin anii '90, în activitatea Curţii. Odată cu modificarea Legii Curţii de Conturi, când activitatea jurisdicţională a trecut la instanţele judecătoreşti, acest rol a fost pierdut. Este o fugă o de responsabilitate a funcţionarilor, a auditorilor de la Curtea de Conturi. Cred că este timpul să ne întoarcem spre această activitate şi absolut toate instituţiile din România ar trebui să se deschidă şi să existe o Direcţie de îndrumare, nu de consultanţă, pentru că legea interzice consultanţa", a declarat Mihai Busuioc.

Candidatura lui Mihai Busuioc a fost validată 18 voturi ”pentru”, 10 ”împotrivă” şi o abţinere.

Comisiile reunite au validat şi candidatura lui Dan Lucian Vlădescu pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii de Audit, a lui Nicu Marcu pentru funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi şi a lui Florin Tunaru, care a candidat la funcţia de vicepreşedinte cadrul Autorităţii de Audit a Curţii de Conturi