Consiliul Concurenţei a autorizat, cu condiţii, preluarea Payzone de către PayPoint: preţul solicitat clienţilor pentru încasarea facturilor nu trebuie să crească

Autori: Cristina Bellu , Mediafax 11.10.2017

Preluarea Payzone de către PayPoint Services a fost autorizată de Consiliul Concurenţei, care, în urma analizei efectuate, a constatat că această operaţiune ar putea conduce la afectarea concurenţei pe piaţa serviciului de încasare de sume de bani din România. Ca urmare, tranzacţia a fost autorizată cu condiţia respectării unor angajamente asumate de PayPoint Services SRL. Astfel, PayPoint s-a angajat să nu crească, pentru o anumită perioadă, preţul solicitat anumitor companii pentru prestarea serviciilor de încasare a facturilor.

De asemenea, compania şi-a luat anumite angajamente menite a asigura că firmele concurente şi care operează reţele de terminale de plată pot să obţină accesul în spaţiile comerciale necesare instalării terminalelor de plată situate în mediul rural. Pe celelalte pieţe relevante unde au apărut suprapuneri orizontale nu au fost identificate îngrijorări concurenţiale. Analiza Consiliului Concurenţei a dus la concluzia că, în urma angajamentelor asumate de PayPoint Services SRL, punerea în practică a operaţiunii de concentrare economică nu mai ridică obstacole semnificative.