Topul spitalelor private după numărul de paturi. Podiumul, împărţit de Bucureşti şi Iaşi

Autor: Georgiana Mihalache 13.10.2017

Primele trei spitale private după nu­mărul de paturi din România cu­mu­lează 883 de paturi, iar în top 20 Bucu­reştiul este cel mai bi­ne repre­zen­tat, cu şase spitale, po­tri­vit unui cla­sa­ment ofe­rit de Ministerul Să­nătăţii, la so­licitarea ZF. Sanador şi  MedLife din Bu­cu­reşti şi Red Hospital Sf. Sava din Iaşi ocu­pă podiumul, în cla­sament in­trând şi jucători ca Regina Maria, Me­di­cover, Monza sau Polaris Medical.

Clasamentul celor mai mari unităţi spitaliceşti private din România în 2016 arată că primele 20 de spitale private din piaţa locală domină mai mult de ju­mă­tate din piaţa totală de profil, po­trivit unei analize a ZF pe baza datelor de la Ministerul Sănătăţii şi de la Insti­tu­tul Na­ţional de Sta­tis­tică. Topul a fost fur­nizat la solicitarea ZF de către Mi­nis­terul Să­nă­tăţii şi include ci­frele pe anul 2016 aşa cum figurează la Insti­tu­tul Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Numărul total de paturi din spita­lele private, inclusiv în centre de sănă­tate, au ajuns anul trecut la 6.983 de paturi, în creştere cu 316 locuri faţă de 2015, potrivit INS.