„Bătaie“ pe o piaţă de 30 mld. euro: Peste 20 de candidaţi au trecut de etapa audierilor pentru un post de conducere în ANRE, autoritatea în mâinile căreia stă piaţa de energie

Autor: Alina-Elena Vasiliu 17.10.2017
Preşedintele ANRE are salariu între 8.000 şi 10.000 de euro, un vicepreşedinte are cu 10-15% mai puţin, iar un membru în Comitetul de Reglementare – cu 30% mai puţin.

Cursa pentru un post în conducerea Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a trecut ieri de etapa audierilor în Parlament. Cei 21 de candidaţi – iniţial 22, dar rămaşi 21, după retragerea lui Henorel Florin Şoreaţă - au fost audiaţi ieri, iar răspunsul privind „câştigătorii“ care vor ocupa posturile de preşedinte, vice­preşedinte şi membri în Comitetul de Reglementare ale ANRE va fi dat până săptămâna viitoare. Mandatele actualilor ocupanţi ai acestor poziţii expiră pe 23 octombrie. Între cei peste 20 de candidaţi se înscriu actuali directori din ANRE (Marian Cernat, Mihai Râmniceanu, Victorel Florin Rădoi), angajaţi în companii din domeniul energetic – precum Romgaz, Electrica, oameni politici – consilieri în Consiliul Judeţean Olt şi Consiliul Judeţean Hunedoara, un fost secretar de stat în Ministerul Energiei – Mihai Adrian Albulescu.