VIDEO ZF Live. Elena Apostolescu, director general CMF Consulting: Companiile trebuie să-şi reevalueze activele pentru impozitare

Autor: Corina Zamfir 18.10.2017

„Noul Cod fis­cal prevede cote de impozitare diferite de la o localitate la alta, care se aplică acum bazei impozabile. Această bază im­po­zabilă nu mai depinde de valoarea justă a activelor“.



Societăţile trebuie să urmărească să-şi reevalueze activele pentru impozitare deoarece după 31 martie anul următor nu se mai pot depune declaraţii pentru stabilirea valorii impozabile şi atunci o să plătească cote majorate, a spus ieri Elena Apostolescu, director general al CMF Consulting, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

„Un întreprinzător mic, dacă nu vrea să plătească o cotă de impozit majorată, atunci este bine să facă reevaluarea pentru stabilirea bazei impozabile o dată la trei ani. Pe partea de valoare justă, adică înregistrarea reevaluării în contabilitate, trebuie să se gândească dacă acest lucru îi a­duce vreun benefiuciu. Înain­te să poată să be­ne­ficieze de cota redusă de impozitare, tre­buia să-şi înregistreze în con­tabilitate reevaluarea. Acum nu este nevoie să facă a­ceastă reevaluare pentru con­ta­bilitate decât dacă într-a­devăr îi aduce be­ne­ficii“, a mai adăugat ea.