Numărul investitorilor în fonduri de acţiuni este la maximul ultimilor doi ani

Autor: Liviu Popescu 18.10.2017

Numărul investitorilor în fonduri locale de acţiuni era la finele lunii august de 9.700, maximul ultimilor doi ani, în timp ce numărul investitorilor în fonduri de obligaţiuni era de 148.500, minus 3% faţă de august 2016, potrivit datelor Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF).

Dragoş Manolescu, director general adjunct al OTP Asset Management, administrator cu active în gestionare de circa 670 mil. lei, spune că oamenii au început să se îndrepte din în ce mai mult şi către fonduri de acţiuni sau fonduri cu componenţa de acţiuni şi prin prisma unui câştig potenţial semnificativ mai mare pe care îl pot obţine. Totodată, este posibil să fie vorba şi de investitori care au mai investit în fonduri şi se află în următoarea lor etapă, cea de diversificare, adaugă el.

„Realitatea este că randamentele istorice vând, fie că ne place sau nu. Vânzarea însă este corectă, investitorii fiind edu­caţi financiar şi fiind conştienţi că randamentele po­tenţiale superioare nu pot fi obţinute decât cu asumarea unor riscuri mai mari“, spune Dragoş Manolescu.