Românii din străinătate au trimis în ţară, în primele zece luni, de trei ori mai mulţi bani prin transferuri online

Autor: Roxana Rosu 18.10.2017

Românii din străinătate au trimis în ţară, în primele zece luni ale anului, de trei ori mai mulţi bani prin transferuri online, faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit TransferGo, companie de transfer internaţional de bani online. 

TransferGo este activ pe piaţa din România din iunie 2015 şi are sedii în Londra, Vilnius şi mai nou în Berlin.

“Când vine vorba despre români, cea mai mare provocare este să îi convingem de beneficiile transferului online, în detrimentul celui cash, care implică mai mult timp şi, de multe ori, costuri mai mari. De aceea am inclus o latură educativă în comunicarea noastră. Iar rezultatele se văd deja – avem o creştere spectaculoasă pe acest segment”, a declarat Marius Nedelcu, Country Manager TransferGo România.

Compania l-a numit recent pe Renier Lemmens în funcţia de Preşedinte al Consiliului de Directori. El are o experienţă importantă în domeniul financiar, care cuprinde, printre altele, funcţia de CEO al PayPal sau COO în cadrul Barclays. 

Deschiderea biroului în Berlin în octombrie are la bază procentul mare de imigranţi din Germania-peste 12% din populaţie. Cei mai mulţi dintre aceştia sunt turci (trei milioane) şi polonezi (două milioane), numărul de români care muncesc în Germania fiind de 600.000. Următorul pas al companiei este îndreptarea atenţiei către Spania şi Italia, ţări în care sunt plecaţi la muncă cei mai mulţi români. La nivel internaţional, compania înregistrează creştere continuă, ajungând la o medie de un milion de transferuri pe an.

În plus, decizia de a alege Berlin ca următor oraş pentru deschiderea unui birou TransferGo vine într-o perioadă în care această capitală câştigă atenţia publicului ca alternativă de hub financiar în UE. Companii internaţionale, dar şi mici întreprinzători care activează în prezent în Londra, văd în Berlin o opţiune, în contextul unui posibil impact negativ al Brexitului asupra afacerilor cu sediu în Londra.