Grupul britanic DS Smith a încheiat un acord de 208 milioane de euro pentru a prelua EcoPack şi EcoPaper

Autor: Mirabela Tiron 19.10.2017

„Continuăm dezvoltarea în Europa de Est. Această achiziţie ne va ajuta să consolidăm poziţia pe piaţă şi va asigura o platformă de dezvoltare în regiune.“



rupul britanic DS Smith, cu ve­nituri de 4,9 mld. euro şi 27.000 de an­gajaţi, furnizor de ambalaje al unor giganţi precum Mondelez sau Nestlé, a anunţat miercuri dimineaţă că a ajuns la un acord pentru a prelua companiile româneşti EcoPack şi EcoPaper, cu o va­loare de piaţă (enterprise value, care include şi datoriile) de 208 milioane de euro.

EcoPack Ghimbav şi Ecopaper Zărneşti sunt controlate de omul de afaceri Vladimir Cohn.

Informaţia privind tranzacţia a fost publicată de grupul listat pe bursa din Londra pe site-ul propriu. Capitaliza­rea bursieră a DS Smith este de 5 mi­liarde de euro.

DS Smith anunţă că finanţarea tran­zacţiei, care include şi refinanţarea da­to­riilor celor două companii româ­neşti, va fi asigurată din lichidităţile existente şi îm­prumuturi, iar un pachet de acţiuni DS Smith, în valoare de 35 mil. euro, îi va fi oferit vânzătorului.  „Continuăm dez­voltarea în Europa de Est. Această achi­ziţie ne va ajuta să consolidăm po­ziţia pe piaţă şi va asigura o platformă de dezvol­tare în regiu­ne“, a spus Miles Robert, directo­rul executiv al grupului DS Smith.

Tranzacţia va fi finalizată după obţi­ne­rea avizului Consiliului Concu­renţei din România.