Guvernul introduce un nou impozit: Taxă de 2% pe fondul de salarii, bani care vor merge pe proiecte sociale

Autori: Dan Straut , Mediafax 19.10.2017

Angajatorii vor plăti o taxă de solidaritate de 2% din fondul de salarii, „pentru a avea şi ei o responsabilitate faţă de bugetul de stat”, a declarat miercuri ministrul Finanţlor, Ionuţ Mişa.

„Este o taxă reglementataă şi printr-o directivă europeană, pe care o plăteşte angajatorul la fondul de salarii. Este o directivă europeană care reglementeaza pentru fondul de salarii o anumita taxă (...) O plăteşte angajatorul la fondul de salarii, să aibă şi el o responsabilitate faţă de bugetul de stat”, a spus Ionuţ Mişa, într-o emisiune la Antena 3.

El a insistat ca această taxă „nu poate să însemne o taxă în plus sau o creştere salarială. „E o taxămce se aplică la fondul de salariu, care nu poate fi eliminată sau comasată cu alte categorii de contribuţii”, a spus ministrul.

La sfârşitul lunii iunie, Cabinetul Tudose intenţiona să introducă tot o taxă de solidaritate, dar care era prevăzută pentru cei cu venituri de peste zece salarii minime pe economie, bani urmând să ajungă la bugetul pentru Sănătate.