Clădirea Tandem a Telekom România, pregătită pentru vânzare: Preţul de pornire este estimat la 8 milioane de euro

Autor: Corina Zamfir 20.10.2017

Telekom România, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii fixe şi mobile de comunicaţii de pe piaţa locală, este gata să vândă clădirea “Tandem”, aflată în apropierea Palatului Telefoanelor, preţul de pornire fiind estimat la 8 milioane euro, au anunţat astăzi reprezentanţii Telekom.

Vânzarea se va face prin intermediul unei licitaţii cu plic închis care va fi organizată după 1 noiambrie 2017.

Clădirea este compusă din teren intravilan, având o suprafaţă de 4.740 mp şi din construcţii având o suprafaţă construită la sol de 2.030 mp, care include o clădire de birouri cu un regim de înălţime de 2S+P+7 etaje şi anexe. Suprafaţă utilă totală a proprietăţii este de 13.250 mp.

Variantele pe care Telekom România le are în vedere pentru această tranzacţie sunt vânzarea şi închirierea ulterioară de către companie a unui spaţiu din clădirea care va fi construită de către cumpărătorul imobilului în locul clădirii existente sau vânzarea simplă a imobilului (teren şi construcţie existentă).

Recent, Telekom Romania Communications a finalizat vânzarea unei alte proprietăţi în aceeaşi zonă situată în Bucureşti, constând într-un teren de 1.783 mp, la un preţ de pornire de peste 3.3 milioane euro.

În 2017, Telekom Romania Communications a capitalizat 23 proprietăţi, a căror valoare toală este de peste 10 milioane euro.

Peste 30 de investitori de pe piaţa imobiliară au participat la întâlnirea cu Telekom România în care compania a prezentat în detaliu oferta de vânzare a proprietăţii sale.