Sebastian Kurz, tânărul de 31 de ani al cărui partid s-a clasat pe primul loc în alegerile parlamentare din Austria, mandatat să formeze noul Guvern de la Viena

Autori: Marian Avram , Mediafax 20.10.2017

Partidul Popular (OVP, centru-dreapta), condus de Sebastian Kurz, s-a clasat pe primul loc în alegerile parlamentare, cu 31,5% dintre voturi, în cadrul scrutinului de săptămâna trecută. Pe locul doi s-au clasat social-democraţii austrieci, care au obţinut un scor de 27%.

Kurz, în vârstă de 31 de ani, a indicat recent că ar putea forma o majoritate parlamentară cu Partidul Libertăţii (FPO), formaţiune eurosceptică de extrema dreaptă care a obţinut aproximativ 27% dintre voturi.

”Vreau o nouă cultură politică, un nou stil politic. Vreau ca viitorul Guvern să aibă curajul şi determinarea de a aduce o adevărată schimbare în Austria”, a declarat Kurz, după anunţul făcut de preşedintele austriac.

Van der Bellen a precizat că va supraveghea respectarea ”intereselor Austriei” şi a subliniat importanţa ca Austria să ”joace un rol activ în construcţia europeană”.

Sebastian Kurz a urcat rapid pe scara politică austriacă, intrând în guvern în 2013 ca ministru de Externe, la doar trei luni după ce fusese ales în Parlament. Kurz s-a poziţionat ca un sceptic fervent al extinderii proiectului european şi nu s-a temut să critice eşecul UE după ce Marea Britanie a votat în favoarea Brexit.