ASA CONS, constructor din judeţul Cluj: Remarcăm o tendinţă de revenire în ţară a muncitorilor români plecaţi în străinătate

Autor: Laurentiu Cotu 23.10.2017

Producătorul de prefabricate ASA CONS din Tur­da, judeţul Cluj, care a finalizat în acest an construcţia fabricii de MDF din Oarja, de lângă Piteşti, o investiţie de 150 mil. euro a concernului turc Yildiz Entegre, a avut în primele nouă luni din acest an o cifră de afaceri de peste 15 mil. euro, mai mult cu 15% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit calculelor ZF pe baza datelor transmise de companie.

ASA CONS România estimează că va încheia anul în curs cu afaceri totale de 19 mil. euro, în creştere cu aproape 10% faţă de anul trecut. „Principalul factor care a stat la baza acestei evoluţii a fost nu­mărul mare de proiecte din do­­meniul cons­truc­ţiilor in­dus­triale, şi implicit creş­te­rea econo­mică, care a în­cu­rajat acest trend. Piaţa con­s­truc­­ţiilor a fost pe creştere pu­ternică în acest an, pro­babil cea mai mare creştere de după 2008, însă am fost puşi de multe ori, din pă­cate, în situaţia de a refuza co­menzi din lipsă de capacitate de producţie’’, a declarat pentru ZF Transil­vania Bogdan Bul­ga­ria, general manager al ASA CONS România şi ASA Epitoipari Hungary.