Amazon, de neoprit: Gigantul investeşte într-un hub de cercetare german care dezvoltă inteligenţă artificială

Autor: Alex Ciutacu 05.11.2017

Amazon.com va deschide un nou centru de cercetare şi dezvoltare a inteligenţei artificiale în oraşul universitar Tuebingen din Germania, creând astfel peste 100 de locuri noi de muncă în următorii cinci ani, potrivit Reuters.

Compania se alătură BMW, Bosch, Daimler, Facebook şi Porsche în susţinerea iniţiativei germane lansate anul trecut care se concentrează pe sectoare precum robotică, machine learning şi computer vision.

Centrul se va situa în apropierea Insitutului Max Planck pentru Sisteme Inteligente şi va fi condus de expertiza cercetătorilor Prof. Bernhard Schoelkopf şi Prof. Michael J. Black.

Schoelkopf este co-inventator al tehnologiei care le permite computerelor să înţeleagă cauzalitatea.

“Este inima fiecărei decizii pe care o ia un sistem de machine learning”, spune Ralf Herbrich, director Amazon pe secţia de machine learning.

Black este un specialist în computer vision şi fondatorul Body Labs, o companie achiziţionată de către Amazon care a dezvoltat inteligenţă artificial pentru a analiza mişcările şi forma corpului uman în manieră 3D.

Înţelegând cauzalitatea, sistemele de inteligenţă artificial pot prezice comportamentul consumatorului ca răspuns la decizii automatizate, a spus Herbrich pentru Reuters, menţionând că acest sistem poate fi folosit pentru a îmbunătăţi experienţa utilizatorilor în cadrul căutărilor online pentru a comanda un produs, spre exemplu.

Amazon a declarat că va contribuie cu 1,5 milioane de dolari la Cyber Valley-ul german pentru a susţine eforturile colaborative de cercetare, şi cu 500,000 de dolari separat, pentru a finanţa cercetări individuale.