Hotelul boutique de patru stele Concorde, deschis în iunie, estimează venituri de 300.000 de euro până la final de an

Autor: Mirabela Tiron 25.10.2017
„Piaţa hotelieră este în schimbare, depinde mult de evenimentele care se organizează. În septembrie, când a avut loc Festivalul George Enescu, tariful a ajuns şi la 200 de euro pe cameră.“


Hotelul de patru stele Concorde Bucharest Boutique Hotel, cu o capacitate de 37 de camere, deschis pe Strada Franceză din centrul vechi al Capitalei, a operat la un grad de ocupare de 70% în septembrie şi aşteaptă ca 80% din camere să fie ocupate luna aceasta în urma rezervărilor primite.

„Hotelul  a mers bine de la deschidere, 90% din clienţii care s-au cazat sunt turişti străini, ce au provenit din Israel, cea mai bună piaţă, dar şi din Europa, din Germania, Marea Britanie sau Spania. Sejurul mediu a fost de trei nopţi, iar tariful mediu de 100 de euro pe noapte. Vindem prin toate sistemele de distribuţie, de la agenţii de turism la booking.com sau Expedia“, a declarat pentru ZF Alecsandru Blându, managerul hotelului de patru stele. El spune că în august  gradul de ocupare a fost de 30%, dar în septem­brie a ajuns la 70%, în octombrie deja 80% din camere sunt rezervate, iar pentru noiembrie estimează un grad mediu de ocupare de 70%.