Polonezii de la Idea Bank au adus la capital 1,3 milioane de euro în septembrie

Autor: Anelis Baciu 25.10.2017

♦Banca avea la finalul lui 2016 active de 1,5 miliarde de lei în România, respectiv o cotă de piaţă de 0,4% şi locul 24 în sistem.



Idea Bank, instituţie de credit controlată de grupul polonez Getin Holding, a primit o injecţie de capital în valoare de 6 milioane de lei (1,3 mil. euro) în luna septembrie a acestui an, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Aceasta este a treia majorare de capital la Idea Bank din acest an. În total polonezii au vărsat 30,5 milioane de lei în acest an la capitalul Idea Bank, bani care s-au dus cel mai probabil pe dezvoltarea businessului.

Pe lângă bancă, polonezii mai deţin în România o companie de leasing financiar -Idea Leasing. După prima jumătate a acestui an grupul Idea Bank a raportat în România un profit net de 2,55 mililoane de lei. Profitul înregistrat în primele şase luni ale acestui an este cu aproximativ 65% mai mic decât câştigul raportat în prima jumătate a anului trecut. Diminuarea profitabilităţii grupului polonez în România a fost determinată de creşterea provizioanelor pentru credite de nouă ori, până la 3,9 milioane de lei.