Mircea Cotigă, CEO al UniCredit Leasing: „Încercăm să investim foarte mult în digitalizare. Vom lansa în premieră o platformă digitală care să permită finanţarea clienţilor într-o oră“

Autor: Claudia Medrega 25.10.2017

UniCredit Leasing Corporation, liderul pieţei locale de leasing, intenţionează să lanseze în curând o platformă digitală care să permită finanţarea clienţilor într-un termen de maximum o oră, susţine Mircea Cotigă, CEO al companiei.

„Încercăm să investim foarte mult în zona de digitalizare. În curând, urmează să lansăm o platformă digitală care va permite finan­ţarea clienţilor într-un termen de maximum o oră. Va fi o premieră nu doar pentru piaţa din România, ci şi pentru piaţa din Europa Centrală şi de Est. Încă nu s-a introdus în alte ţări“, a explicat Cotigă.

UniCredit Leasing urmăreşte să aibă un portofoliu „cât mai vast şi cât mai echilibrat“ şi să susţină IMM-urile, care au un acces mai redus la surse de finanţare, potrivit şefului companiei.

„Încercăm să ne diversificăm cât mai mult. Structura portofoliului în prezent este reprezentată în proporţie de 70% de vehicule mici şi mari. Ne dorim să creştem ponderea de echipamente atât în zona industrială, cât şi în zona medicală şi în zona agriculturii. Sunt zone cu potenţial, care nu sunt aşa de uşor susţinute de bănci.“