Investiţie de 121 de milioane de lei în Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Maria" Iaşi

Autori: Anca Olteanu , Mediafax 25.10.2017

Investiţia de 121 de milioane de lei este destinată creşterii eficienţei energetice a clădirii în care funcţionează Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Sf. Maria" Iaşi.

Reabilitarea şi modernizarea spitalului de pediatrie, care deserveşte şase judeţe, era necesară, deoarece clădirea, construită în anul 1970, s-a degradat continuu şi nu a mai fost reabilitată până în prezent, se arată în comunicatul ministerului.

Pe parcursul a aproape cinci ani urmează să se desfăşoare lucrări precum reabilitarea termică prin anveloparea clădirii, reabilitarea sistemului de încălzire şi de furnizare a apei calde de consum, instalarea unui sistem de panouri solare, ca formă alternativă de producere a apei calde de consum, instalarea şi modernizarea sistemelor de climatizare şi ventilare mecanică, modernizarea a cinci ascensoare, realizarea unei instalaţii de distribuţie a gazelor medicale, realizarea unei instalaţii electrice de paratrăsnet şi priză de pământ, precum şi pregătirea personalului pentru exploatarea noilor echipamente.

Peste 800.000 de copii din regiunea Nord-Est, precum şi peste 48.000 de pacienţi consultaţi şi trataţi anual în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf Maria” Iaşi, proveniţi din întreaga regiune de dezvoltare Nord-Est vor putea beneficia de clădirea reabilitată.

Proiectul Reabilitarea şi modernizarea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria” Iaşi este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară - 3 - Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de investiţii - 3.1 - Sprijinirea eficienţei energetice, a gestionării inteligente a energiei şi a utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice şi în sectorul locuinţelor.