Rusia rămâne un partener strategic pentru Republica Moldova, susţine vicepremierul de la Chişinău

Autori: Marian Avram , Mediafax 25.10.2017

Calmîc, care ocupă şi funcţia de ministru al Economiei, a precizat că relaţiile comerciale dintre Rusia şi Republica Moldova se află pe un drum bun.

”În ultimii trei ani, Rusia a fost al doilea cel mai important partener comercial al Republicii Moldova, iar valoarea comerţului bilateral a ajuns la 768 de milioane de euro în 2016”, a declarat Calmîc, care deţine şi funcţia de copreşedinte al comisiei interguvernamentale Rusia-Republica Moldova.

Calmîc a mai spus că Republica Moldova a avut de suferit după ce Rusia a a introdus noi taxe vamale şi după ce a impus mai multe restricţii asupra produselor moldoveneşti.

”În prima jumătate a anului 2017 exporturile produselor din Republica Moldova către Rusia au crescut cu 20%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar importurile din Rusia au crescut cu 4%”, a continuat vicepremierul Republicii Moldova.

”Numărul companiilor moldoveneşti care exportă vinuri, fructe, carne şi conserve în Rusia a crescut datorită acordurilor încheiate între cei doi preşedinţi, Vladimir Putin şi Igor Dodon", a mai spus Calmîc, adăugând că Rusia rămâne un partener strategic important pentru Chişinău.