Sfaturile unui manager de top pentru tinerii manageri din piaţa auto locală. Dana Cortina, directorul VW Group Retail Spania: Căutaţi şefi exigenţi, nu firme bune şi învăţaţi din cât mai multe domenii

Autor: Bogdan Alecu 26.10.2017

Dana Cortina este unul dintre cei mai experimentaţi executivi români din piaţa auto şi a participat inclusiv la înfiinţarea companiei Porsche România, în a doua jumătate a anilor 90.



Cine doreşte să urce spre con­ducerea unei companii din piaţa auto nu trebuie să se limiteze strict la responsabilităţile din fişa postului, ci trebuie să dove­dească iniţiativă şi să înveţe chiar şi cum func­ţionează alte domenii, spune Dana Cortina, directorul general al Volkswagen Group Retail Spania (VGRS), dealerul grupului VW pe piaţa iberică. Ea a condus până la finalul anului 2013 divizia de retail a Porsche Holding în Ro­mânia, Porsche Inter Auto. De la începutul lui 2014 Dana Cortina conduce cel mai im­portant dealer al Grupului VW în Spania. De asemenea, tot de la conducerea Porsche Inter Auto grupul austriac, controlat acum direct de Volkswagen, l-a promovat pe Alin Tapala­gă întâi la conducerea importurilor grupului în Columbia, iar de anul trecut la conducerea importatorului din din Malaiezia.