Grupul de modă C&A a promovat un român în poziţia de country manager pentru piaţa locală

Autor: Cristina Roşca 27.10.2017

Compania este al treilea cel mai mare jucător de pe piaţa locală de modă, cu afaceri de 375 de milioane de lei anul trecut şi o reţea de 38 de magazine.



Retailerul de modă C & A l-a numit pe Cătălin Roşca în poziţia de country ma­na­ger pentru România. Mutarea vine în con­textul în care un alt român, Cristian Codrea, se va ocupa de dezvoltarea ope­ra­ţiu­nilor retailerului de modă C & A pe nouă pieţe din Europa Centrală şi de Est. Codrea s-a ocupat anterior de piaţa locală alături de Croaţia şi Serbia.

Cătălin Roşca lucrează pentru grupul C & A din 2011, prima poziţie fiind aceea de diector de magazine la Sibiu, potrivit pro­filu­lui său de pe reţeaua de socializare de busi­ness LinkedIn. Apoi, în 2014 a devenit dis­trict manager, iar în acest an a preluat funcţia ac­tuală de country manager. Înainte de a lu­cra pentru grupul de modă, executivul român a lucrat pentru o altă firmă din sec­torul modei, după ce cariera şi-o începuse în sectorul bancar, la BRD ca ofiţer de credite în perioada 1999-2000. Executivul este absolvent al unei facultăţi cu profil economic la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi are un master în domeniul administraţiei afacerilor la Arad.