Băncile mari, pe profit după nouă luni. Câştigul BCR s-a înjumătăţit, la 560 mil. lei. BRD şi-a dublat profitul, la peste 1 mld. lei

Autori: Claudia Medrega , Anelis Baciu 06.11.2017

Grupul BCR, care include cea mai mare bancă de pe piaţa locală, a obţinut în primele nouă luni un profit net de aproape 560 mil. lei (123 mil. euro), la jumătate comparativ cu nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile în care venitul operaţional a fost în uşoară scădere, în timp ce calitatea portofoliului s-a îmbunătăţit.

BCR a raportat pentru primele nouă luni din 2017 un venit operaţional de 2,16 mld. lei, în scădere cu 1,2%, în special din cauza veniturilor nete din dobânzi şi din comisioane mai reduse, parţial compensat de un rezultat din tranzacţionare mai ridicat.

BRD-SocGen, a treia cea mai mare bancă locală după active, a înregistrat în nouă luni un profit net de peste 1 mld. lei, de aproape două ori mai mult decât câştigul din aceeaşi perioadă din 2016. Stocul de credite aflate în portofoliul băncii ajungea la final de septembrie la 29,4 miliarde de lei, în creştere cu circa 7% faţă de aceeaşi lună a anului trecut.