Cum au ajuns Stalin, Lenin şi Kim Jong Un eroi pentru mulţi tineri din generaţia millennials, crescuţi în inima democraţiei

Autor: Alex Ciutacu 05.11.2017



Aproape jumătate dintre tinerii americani care fac parte din generaţia millennials cred că regimul socialist ar fi cel mai potrivit pentru Statele Unite în momentul de faţă şi că ar fi aduce un plus de siguranţă pentru populaţie, potrivit Fox News.

Această realitate reiese dintr-un studiu realizat recent de compania de cercetare YouGov în colaborare cu Fundaţia Memorială a Victimelor Regimelor Comuniste, ce îţi are baza în Washington. În vederea realizării studiului au fost chestionaţi peste 2,000 de oameni cu privire la viziunea pe care o au despre sistemele politice comuniste şi socialiste.

Cea mai neaşteptată concluzie a studiului este aceea că unul din doi millennials chestionaţi au susţinut că ar prefera, mai degrabă, să trăiască într-un sistem politic de tip socialist sau de tip comunist decât în democraţia capitalistă din SUA.

„Millennials reprezintă cel mai voluminos segment demografic din populaţia actuală a Statelor Unite, şi vedem anumite trenduri îngrijorătoare din partea lor. Aceşti tineri se îndepărtează cu paşi repezi de ideologia capitalistă şi se îndeaptă spre socialism sau chiar comunism găsindu-le drept alternative viabile”, spune Marion Smith, director executiv al Fundaţiei Memoriale.

Aproape 45% din tinerii chestionaţi au susţinut că ar trăi într- sistem socialist, în comparaţie cu 42% care spun că ar alege în continuare un sistem capitalist. Alţi 7% spun că preferă un sistem comunist mai presus de oricare altul.

Prin comparaţie, un astfel de studiu realizat asupra generaţiei baby boomers arăta că 74% din oameni preferă un sistem capitalist.

Printre altele, studiul a descoperit că unul din cinci americani consideră că fostul dictator Iosif Stalin a fost un erou, în ciuda genocidelor asupra ucrainienilor şi a preoţilor. Mai mult de un sfert dintre tineri cred acelaşi lucru despre Vladimir Lenin şi Kim Jong Un.

De asemenea, studiul a descoperit că 40% din americani cred că ar trebui să existe restricţii aplicate Primului Amendament şi libertăţii de exprimare pentru a te asigura că nimic din ceea ce eşti liber să spui nu este ofensator.

„Aceste descoperiri subliniază un analfabetism istoric răspândit în societatea americană cu privire la socialism şi subliniază de asemenea un eşec al sistemului educaţional de a învăţa elevii şi studenţii ce au însemnat genocidele şi distrugerea cauzate de comunism, începând cu Revoluţia Bolşevică de acum 100 de ani”, adaugă Smith.