Praktiker şi Studio Moderna îşi mută sediile centrale din Bucureşti în Sema Parc

Autor: Roxana Rosu 06.11.2017

River Development, compania care administrează şi dezvoltă proiectele imobiliare din cadrul parcului de afaceri Sema Office şi parcul industrial Sema Parc, a atras trei noi chiriaşi în acest an, Mega Image, Praktiker şi Studio Moderna, ultimele două companii anunţând că îşi vor reloca sediile centrale în noile spaţii închiriate. 

Mega Image a închiriat un spaţiu de 705 mp în Sema Parc şi a inaugurat noul magazin pe 18 octombrie. Magazinul se adresează celor  circa 6.000 de salariaţi care lucrează în cadrul parcului industrial Sema Parc cât şi în noile clădiri de birouri de clasa A Sema Office. Praktiker a închiriat 1.200 mp de birouri de clasă A în clădirea Bruxelles, pentru mutarea sediului central din comuna Voluntari.

Iar Studio Moderna, grupul mulţi-naţional cu origini slovene prezent în România şi în alte 20 de ţări, cel mai mare retailer omni-channel din zona CEE şi deţinător al brandurilor Dormeo, Delimano, Walkmaxx, Wellneo, Top Shop, Rovus şi Live Active a închiriat un spaţiu de birouri clasă A de 2.500 mp la parterul clădirii Paris din parcul de afaceri Sema Office. Tranzacţia a fost intermediată de compania de consultanţă imobiliară Colliers.

 “Studio Moderna îşi va reloca sediul din zona Politehnică-Apaca în noua clădire de birouri Sema Office Paris. Argumentele pentru care noii parteneri au ales clădirile Paris şi Bruxelles din parcul de afaceri Sema Office au fost proximitatea staţiei de metrou Petrache Poenaru, dar şi faptul că zona nu este una foarte aglomerată. În plus, alţi factori care au contribuit la luarea deciziei de mutare în Sema Office au fost existenţa unui număr suficient de locuri de parcare, dar şi luminozitatea spaţiului în care echipele îşi vor desfăşura activitatea.” , au declarat reprezentanţii River Development.

Relocarea Studio Moderna Romania vizează aproximativ 350 de angajaţi.

“Mutarea într-un spaţiu care să ne permită să ne extindem activităţile va avea loc la începutul anului viitor, moment în care echipele de la birouri împreună cu cele din call center se vor muta integral în noul spaţiu din Sema Parc”, a declarat Zoltan Pilecki, Managing Director Studio Moderna Romania.

Parcul de afaceri SEMA OFFICE se află în construcţie în diverse faze. Clădirea Bruxelles finalizată în 2016, are o suprafaţă închiriabilă de 13.800 mp birouri de clasă A, dispuşi pe 2 etaje. Printre chiriaşi se numără Tribunalul Bucureşti cu Secţiile a VI-a civilă, a VII-a civilă, Temenos Romania, British American Shared Services Europe, PTC Eastern Europe, Praktiker,1 Minute.

 “În acest moment avem în plină desfăşurare o dezvoltare de 26.400 mp birouri de clasă A (clădirile Paris şi Berlin), planificate a fi livrate finalul anului 2017-prima jumătate a anului 2018. Avantajele competitive ale clădirilor Paris şi Berlin în peisajul dezvoltărilor din vest sunt reprezentate de suprafaţa foarte mare pe etaj, de până la 6.700 mp, faţă de 2.600-3.500 mp cât se construieşte în zonă, cu libertate maximă în privinţa amenajării, chiriile competitive pentru construcţii de clasă A în acest nou pol de afaceri, service charge-ul mic în comparaţie cu celelalte proiecte din Bucureşti şi potenţialul extraordinar de dezvoltare, fiind parte integrantă dintr-un proiect de anvergură pe un teren de dimensiuni unice în Bucureşti. Locaţia în proximitatea staţiei de metrou în mijlocul unei comunităţi de tineri că potenţială sursă de noi specialişti reprezintă încă un avantaj conferit de zona, pentru companiile în căutare de spaţii din domeniile IT, BPO, Call center, SSC, foarte active din punct de vedere al cererii” a mai declarat conducerea River Development.

În 2018, River Development intenţionează demararea fazei Sema Office II de cca 60.000 mp birouri clasă A, lângă cele de pe Splaiul Independenţei, şi livrarea în zona Politehnică a proiectului The Light, de 21.000 mp închiriabili.