Mediplus şi Sensiblu, vânzări în scădere în semestrul I din 2017

Autor: Georgiana Mihalache 08.11.2017

Lanţul de farmacii Sensiblu, al doilea jucător din retailul de medicamente, a raportat o scădere de 14% a vânzărilor în primul semestru din 2017, până la 703 milioane de lei, iar Mediplus, liderul pieţei de distribuţie de medicamente, a scăzut cu 9% în aceeaşi perioadă, până la 1,7 mld. lei.

Cele două businessuri, parte din grupul A&D Pharma, au înregistrat venituri cumulate de 2,4 mld. lei în primele şase luni din an.

Numărul de angajaţi din farmaciile Sensiblu a crescut în primul semestru al anului cu 835 de persoane, până la 3.135 de angajaţi, după ce Sensiblu a bifat anul trecut una dintre cele mai mari tranzacţii din piaţa farma, prin pre­luarea unui număr de 78 de farmacii din grupul Polisano, unităţi care au intrat în procesul de rebranduire.

Mediplus a ajuns după primele şase luni din an la 1.026 de angajaţi, cu 117 mai mulţi decât în aceeaşi pe­rioa­dă din anul trecut, arată datele publice.  Repre­zentanţii A&D Pharma nu au putut fi contactaţi până la închi­derea ediţiei.

Anul trecut, veniturile farmaciilor Sensiblu au crescut cu 40% la nivelul întregului an, avans determinat de comercializarea produselor de hepatită C, cu o valoare ridicată, medicamente care au tras în sus şi dis­tri­buitorul Mediplus, dar şi alte afaceri din piaţa farmaceutică.