16.400 de angajaţi răsuflă uşuraţi: Kaufland, cel mai mare angajator din economie, spune că va prelua contribuţiile aferente angajatorului în salariul brut al angajatului, conform noilor modificări fiscale, rezultând o creştere a salariului net de 1,5%

Autor: Adelina Mihai 09.11.2017

Retailerul alimentar Kaufland, cel mai mare angajator din economie, care are 16.400 de salariaţi, a anunţat că va acoperi cheltuieile suplimentare generate de modificările fiscale anunţate de Guvern.

“Ca urmare a modificărilor legislative, începând cu data de 1 ianuarie 2018, Kaufland România preia contribuţiile aferente angajatorului în salariul brut al angajatului. Astfel, fiecare angajat Kaufland România va avea un salariu net mai mare, în medie cu 1,5%“, a anunţat compania.

Guvernul a aprobat în şedinţa de ieri proiectul de modificare a codului fiscal prin care contribuţiile sociale obligatorii trec din sarcina companiei în sarcina angajatului şi de reduc de la un cuantum de 39% la 37%, iar impozitul pe venit, reţinut angajatului, scade de la 16% la 10%.

“Compania înţelege astfel să liniştească îngrijorările salariaţilor şi familiilor acestora şi îi asigură că, dincolo de schimbările legislative, firma face toate eforturile, cu fapte, pentru siguranţa lor salarială“, a spus Laura Iancu, Director Resurse Umane în cadrul Kaufland România. 

Topul celor mai mari cinci angajatori din economie